Koningsdag – 27 april 2021
Tijdens Koningsdag worden er een aantal Coronaproef activiteiten georganiseerd voor jong & oud.
06.30 uur wordt tijdens zonsopgang de vlag gehesen door het Oranjecomité.
09.30 uur en 10.00 uur zal beiaardier Marten van den Bijlaard het carillon van de Sint Janskerk bespelen.
De beiaardier sluit om 10.00 uur af met twee coupletten van het Wilhelmus waarbij de vlag wordt gehesen door het Oranjecomité .
Op vier verschillende tijdstippen gedurende Koningsdag wordt er via RTV Gouwestad en de Facebookpagina van RTV Gouwestad het Oranjeconcert door Gouda’s Harmonie de Pionier en Stedelijke Harmonie Caecilia getoond. Voor alle uitzendtijden zie onderaan bij Timetable Koningsdag Gouda
 
Speeltuin De Sluis
Op 27 april is de Speeltuin de Sluis open voor kinderen onder de 18 jaar. Toegang tot de Speeltuin is gratis, maar iedereen moet zich van te voren aanmelden voor een tijdslot van 45 minuten via Mass Events. Schrijf je kind dus snel in! Naast de speeltoestellen die in de Speeltuin de Sluis aanwezig zijn, zullen Scoutingvereniging Die Kantanky’s en Jan van Hoof voor extra kinderactiviteiten zorgen. Medewerkers van Speeltuin de Sluis en de scoutingverenigingen zullen het buitenspelen nauwlettend in de gaten houden. Ouders mogen het terrein, vanwege de corona maatregelen niet betreden. Voor de ouders wordt op locatie een wandeling door de omgeving van 45 minuten aangeboden. Als uw kind klaar is met buitenspelen na de 45 minuten kan uw kind opgehaald worden bij de uitgang.
 
Timetable Koningsdag Gouda
06.30 uur Het hijsen van de vlag door het Oranjecomité.
09.30 uur – 10.00 uur Beiaardier Marten van den Bijlaard speelt vanaf de Sint Janskerk in Gouda.
10.00 uur – 16.00 uur Buitenspeelmoment bij Speeltuin de Sluis
10.00 uur,16.00 uur,19.00 uur en 22.00 uur Uitzending van het Oranjeconcert door Gouda’s Harmonie de Pionier en Stedelijke Harmonie Caecilia aangeboden door het Oranjecomité Gouda (Deze uitzending wordt van 27 april t/m 3 mei uitgezonden).